Nieuwsbrief nr. 20, oktober 2017
 
 
Beste NUZO Partners en belangstellenden,
 
Graag brengen we onder uw aandacht drie gehonoreerde subsidies.
Van ZonMw hebben we de afgelopen tijd mooie berichten ontvangen. Drie door NUZO ingediende subsidieaanvragen zijn gehonoreerd, twee ervan zijn in samenwerking met collega-netwerken uit Rotterdam en Groningen. Lees meer
Drie NUZO projecten uitgelicht
 
1. Proactieve ouderenzorg in Utrecht OM U 3.0
2. Verzilver uw gemeente, bouwstenen voor de raadsverkiezingen van 2018
3. Samenredzaam de best practices Is Alles Besproken, Weet Wat U Slikt en Mondzorg in één pakket
 
Lees meer
Belang van blijven bewegen bij ouder worden

Bewegen is goed, ook als u in het ziekenhuis ligt. Uw conditie blijft beter, spieren blijven sterker, u voelt zich beter én herstelt sneller. Ook is de kans op complicaties kleiner als u meer uit bed komt tijdens uw opname. Zie hier voor meer informatie, de tips en de folder van het UMC Utrecht.
In een filmpje op YouTube legt prof. Mirjam Pijnappels, bewegingswetenschapper VUmc, uit waarom u moeilijker beweegt als u ouder wordt én waarom het zo belangrijk is te blijven bewegen: Klik hier voor het filmpje. 
 
10 jaar NOOM: Meer specifieke aandacht nodig voor welzijn en zorg oudere migranten in Nederland
 
Het NOOM, het Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten, maakt zich ernstig zorgen over de toenemende gezondheidsproblemen van oudere migranten in Nederland en de structureel slechtere inkomenspositie van deze groeiende groep ouderen. Lees meer
Wegwijzer mantelzorgondersteuning

SIGRA heeft voor Amsterdam een wegwijzer mantelzorgondersteuning ontwikkeld voor professionals, om zicht te krijgen op de ondersteuningsmogelijkheden waarvan mantelzorgers gebruik kunnen maken, zoals respijtzorg. Lees ter inspiratie hier verder.
NUZO Brede Netwerkbijeenkomst Ouderen en mantelzorg op 9 november 2017

Op donderdagmiddag 9 november 2017 vindt de NUZO Brede Netwerk Bijeenkomst plaats over Ouderen en hun mantelzorgnetwerk. Thema's die aan bod komen zijn: Kunnen ouderen wel zo makkelijk thuis blijven wonen? en Mantelzorg gaat door ook als een oudere wordt opgenomen in het verpleeghuis. In samenwerking met onze partners waaronder MEZZO en U Centraal.
We nodigen u hiervoor van harte uit. We zijn te gast bij het St. Antonius ziekenhuis, locatie Utrecht. Aanmelden kan tot 6 november aanstaande. 
 
Meer informatie over hoe u zich aan kunt melden, het volledige programma en een routebeschrijving vindt u hier.
Impressie bijeenkomst Ouderenpanel op 9 oktober in Het Baken in Woerden
 
“Wij moeten kijken of het klopt”
 
Op maandag 9 oktober kwamen ruim 30 ouderen van het NUZO Ouderenpanel en de Ouderendelegatie bij elkaar voor een lunch. Met elkaar werden de ervaringen gedeeld die men de afgelopen drie jaar heeft opgedaan in het Ouderenpanel. Lees meer
 
Symposium Ouder worden in de wijk op 21 november 
 
Op dinsdag 21 november organiseert het Stedelijk Platform Ouderen (SPO) in samenwerking met Huisartsen Utrecht Stad, NUZO en gemeente het symposium ‘Ouder worden in de wijk: wat leren we van elkaar?’.
 
Een unieke kans om te horen welke initiatieven er allemaal zijn om integrale, proactieve ouderenzorg en -ondersteuning te bevorderen in de wijken van Utrecht. Goede voorbeelden komen voorbij, waar je morgen mee aan de slag kunt, zoals OM U 3.0, samenwerken tussen medisch en sociaal domein bij kwetsbare ouderen, Welzijn op Recept, privacy issues en nog veel meer. Lees meer
 
Vooraankondiging bijeenkomst over ontwikkelingen in de ouderenzorg
 
Samen met het NUZO organiseert de VNG afdeling Utrecht op donderdagmiddag 30 november een bijeenkomst over de ontwikkelingen in de ouderenzorg. Het programma, dat volop inspiratie geeft voor input voor de verkiezingsprogramma’s, wordt momenteel voorbereid. De bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Veenendaal van 14.00 – 16.30 uur met aansluitend een netwerkborrel. Meer informatie volgt binnenkort op onze website.
 
Copyright © 2014 NUZO, All rights reserved.
Nieuwsbrief nr. 20

Wilt u voortaan de nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen?
Heeft u een tip of suggestie over de nieuwsbrief?
Wilt u zich aanmelden voor het Ouderenpanel?
Stuur een e-mail of bel met het NUZO-secretariaat.

NUZO-secretariaat
Telefoon: 088-7568122
E-mail: secretariaatnuzo@umcutrecht.nl
Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
 
Julius Centrum,
UMC Utrecht
 
 
Als u zich af wilt melden voor de nieuwsbrief klik hier
 
         
 
Copyright 2021 Julius Centrum